EQUILIBRIUM

007

Dizajn i animacija

Lottie animacija je sve zastupljenije u svetu UI i web-dizajna zbog svoje interaktivnosti i neposrednosti, dok se velicina fajla moze meriti u kilobajtima.

Equilibrium je set animacija, i deo slobodnog projekta Addictive Design tima. Lottie je format datoteke otvorenog koda. Lottie animacija je sve zastupljenija u svetu korisničkog interfejsa i veb-dizajna zbog svoje interaktivnosti i neposrednosti, brzog i lakog prilagođavanja dimenzija, dok se veličina fajla može meritu u kolibajtima što predstavlja jako bitan faktor u optimizaciji brzine veb-stanice i aplikacija.

Mogućnost manipulacije lottie animacijama za potrebe korisničkog interfejsa su mnogobrojne. Korisnik može aktivirati animaciju prelaskom kursora preko nje, kao i na klik, skrol itd. Jednom aktivirana animacija može da se pušta u “krug” ili samo jednom, unapred-unazad. Ove karakteristike lottie animacije otvaraju priliku za nove i dinamične načine komunikacije sa korisnicima, a ujedno mogu biti glavni nosioci estetike, ili dodatni elementi vizuelnog identiteta.

Sledeći projekat

Koncept, ilustracija i animacija

#3danimation #3dmodeling #sound #product #video #fruit